Draagconsulent en dragers Heemskerk

Je baby groeit 9 maanden in je buik. Geborgen, beschermd, warm. Mama is altijd dichtbij. Hoe lekker is het als jij, als ouder of verzorger,  je baby datzelfde gevoel ook buiten de buik kan geven?! Misschien wil je je handen af en toe vrij hebben voor een ouder kindje. Of om iets in het huishouden te doen. Misschien wil je de band met je baby (ver)sterken. Tijdens een draagconsult leer ik je hoe je je kindje comfortabel en veilig bij je kan dragen.

Wat is een draagconsulent?


Een draagconsulent helpt en leert jou om je kindje op een veilige, ergonomische en comfortabele manier te dragen in een draagdoek of drager. In een draagconsult gaan we samen op zoek naar de manier van dragen die bij jou en je kindje past. Wat spreekt je meer aan, wat voelt fijner: een doek of een drager? En hoe draag je daar dan mee? Als je al bekend bent met dragen, kunnen we ook bepaalde kneepjes verfijnen.
In de vrijblijvende telefonische intake vraag ik wat je wil leren. Of waar je ongemak / onzekerheid zit. 


Een kleine greep van wat mogelijk is:

  • oriëntatie consult: wat is er allemaal en wat past bij mij?
  • techniek consult: het aanleren van een bepaalde kooptechniek zoals de FWCC, PWCC, Ruck, Double Hammock of Ringsling
  • pasconsult: Passen en gebruiken van verschillende dragers(systemen)

Waarom een draagconsult?

Met een kleine zoektocht op internet kom je al snel tientallen filmpjes met instructies tegen over het gebruik van dragers en hoe je moet knopen. In de praktijk zien we echter maar al te vaak dat dit leidt tot verkeerd en zelfs onveilig dragen van je kleine kindje.
Het meest effectief leer je je kindje te dragen door een Live consult te doen - bij mij op de praktijk in Heemskerk of bij jou thuis in de regio Kennemerland, de Zaanstreek of omgeving Alkmaar. Ik kan je dan ter plekke begeleiden en precies inspelen op dat wat voor jou belangrijk is. 

Een draagconsult start altijd met een telefonische intake. Wat wil je leren? Waar heb je vragen over? Daarna plannen we een afspraak in. Een consult duurt gemiddeld 1,5 uur. Jouw draagvraag en of je draagervaring hebt zijn van invloed op de duur van een consult. 

Ik bouw het consult op aan de hand van voordoen - samen doen - zelf doen. Door eerst te oefenen met een draagpop (ipv direct met je kindje) bouw je vertrouwen in je draagtechniek op. Aan het eind van het consult kan je je kindje zelf in de doek of drager doen. In de week na het consult ontvang je van mij een email met je persoonlijke stappenplan.


Een consult is in principe 1-op-1. Neem voor andere mogelijkheden even contact met me op om je wens te bespreken. Heb je na het consult nog vragen? Nazorg is vanzelfsprekend inbegrepen!

De Kosten

Draagconsult

De kosten bedragen €60 voor een consult van anderhalf uur. Mochten we meer tijd nodig hebben, dan geef ik dat tijdig aan.

Als ik bij jou thuiskom, reken ik €0,25/kilometer. De eerste 10 kilometer zit bij de prijs van het consult inbegrepen.

Materiaal

Je kan ook bij mij terecht voor het huren van doeken, dragers, draagpoppen en andere draag-gerelateerde zaken. Om er zo achter te komen wat je prettig vindt (of juist niet) zonder dat je meteen aan een grote uitgave vastzit ! Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

NB Voor een online of raamconsult is het huren van een draagpop (en evt doek of drager) noodzakelijk.

Pascollectie

Op de foto hiernaast zie je de dragers en doeken die ik heb om te passen of te gebruiken tijdens je consult. Deze materialen zijn ook te huur. 
In het bestand dat je met onderstaande link kan openen staan ze allemaal inclusief maat.

Draagconsulent in Heemskerk, Kennemerland

Ik heb mijn draagconsult praktijk in Heemskerk, maar verzorg ook draagconsulten in Beverwijk, Haarlem, Alkmaar, de IJmond, Kennemerland of Zaanstad.

Opleidingen en accreditaties

Als draagconsulent ben ik aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten. Daarnaast heb ik verschillende opleidingen gevolgd:

Draagconsulent Basisopleiding | Die Trageschule Nederland | 2020
Bijscholing draagconsulent:
Soft Structured Carriers | Ver. van Draagconsulenten ism Instituut voor Hechting  | 2021
Geboortepatronen | Vereniging van Draagconsulenten | 2021
Het gebruik van verschillende 'passes' | Liefdevol Dragen | 2021
Knoopvaardigheden | Instituut voor Hechting | 2021

Dragers van Dsign Clothes and Carriers

Ringsling conversie (vanaf €30)
Jij kiest de kleur van de ringen. Er zijn verschillende typen schouder mogelijk. Voor een standaard ringsling heb ik 2.30m stof tot de lange punt nodig.

Full Buckle Wrap Conversie (vanaf €100)
Een drager met harde heupband helemaal aangepast aan jouw wensen! Keuze uit 5 maten, verschillende schouderbanden. Met of zonder slaapkapje, met of zonder breedte verstelling. En nog veel meer opties!

Schortdrager (vanaf €95)
Een drager met ongevulde heupband. Verkrijgbaar in meerdere maten. Rechte, gebogen of doek schouder-banden. Met of zonder slaapkapje. En nog veel meer opties!

Onbuhimo (vanaf €80)
Verkrijgbaar in 3 maten. Ook voor deze drager geldt dat je hem precies zo kan samenstellen als jíj wilt!

Verder kan je ook bij mij terecht voor Meh Dai of half buckle dragers. Ook maak ik accessoires met doekstof zoals tassen, brillenkokers, sjaals en kleding.

Je vindt meer voorbeelden van mijn dragers en andere producten op mijn Facebook en Instagram!